image

De blauwe blouse, welke past bij jouw figuur en stijl?

Basics

De blauwe blouse is zo’n klassieker die je aankomend seizoen weer veel gaat zien. Ik heb al eerder geschreven over een goede witte basis blouse, die niet mag ontbreken in je garderobe, en als aanvulling hierop nu de ‘must-have’ blauwe. Licht blauw welteverstaan.

En of je nu valt voor effen, een streep, een getailleerd of recht model, welke type je kiest is afhankelijk van je persoonlijke stijl, als je er maar wel eentje uitpikt die past bij jouw figuur. Met een blauwe blouse heb je goed basisitem te pakken, eentje die zowel zakelijk als privé goed te dragen is en uiterst geschikt om eindeloos nieuwe combinaties mee te maken. Dus budgettechnisch ook een heel fijn kledingstuk.

Dus met de komst van de nieuwe collectie in de winkels alvast de mooiste voor je op een rij, met meteen een kort advies welk model juist dé blouse voor jouw figuur is.

samsoe & samsoe blogformaat

 

Deze licht blauwe blouse is van het Scandinavische merk SamsØe & SamsØe. Het is een recht model waardoor deze goed te dragen is als je een (klein) buikje hebt. Steek de blouse van voren in je broek, zodat het buikje minder opvalt en laat de blouse verder nonchalant uit je broek vallen.

Heb je smalle schouders? Draag deze dan volledige gesloten en wanneer je wat bredere schouders hebt draag dan de bovenste knopen juist geopend om een diepe halslijn te creëren. Deze kost 79 euro.

 

Filippa K blogformaat

 

Dit getailleerde model is van het Zweedse merk Filippa K. en perfect voor het zandloper figuur zodat de slanke taille goed zichtbaar is. Draag dit model volledig in je broek of rok. Accentueer je taille extra door er een mooie riem om te dragen. Deze blouse kost 105 euro.

 

 

storm & marie blogformaat

Mocht je meer van de streepjes zijn, dan is dit blauw/wit gestreepte model perfect als je schouders wat smaller zijn dan je heupen, oftewel de peer. Door de horizontale strepen geeft het je bovenlichaam wat volume, steek deze ook weer van voren in je broek voor wat extra volume. Deze is van het Deense merk Storm & Marie en kost 120 euro.

 

g-star raw blogformaat

 

Vind je een streepje ook leuk maar zijn je schouders juist breder dan je heupen? Kies dan voor dit boyfriend model van G-Star Raw. Deze heeft een lengte streep en maakt juist je bovenlichaam slanker. Draag de bovenste knopen open en creëer hiermee een diepe halslijn die je schouders nog smaller laten lijken. En wederom lekker nonchalant in die broek van voren. Deze kost 89,95 euro.

 

Maison Scotch blogformaat

 

 

Of heb je liever een polka dot? Dan is dit rechte model (zie bovenstaande info recht model) van het Nederlandse Maison Scotch misschien wel de blouse voor jou. Deze kost 89,95 euro.

 

H&M blouse blogformaat

 

 

Heb je smalle schouders en wil je deze meer in balans brengen met je bredere heupen voor het gewilde zandloper figuur? Kies dan voor deze blouse met volante rand voor extra volume bij de schouders. Mocht je denken; deze heb ik toch al eerder gezien? Klopt! Deze is inderdaad rechtstreeks gekopieerd van de catwalk maar best mooi gedaan voor als je geen designerbudget hebt en het geen probleem vindt dat je de blouse pas een seizoen later in de kast hebt hangen 😉 Deze is van de trendcollectie van H&M en kost 39,95 euro.  Benieuwd van wie het origineel is? Klik dan op deze link.

 

En nog één laatste tip om mee af te sluiten. Het is ook leuk om deze blouse open over een strak zwart jurkje of juist lange jurk te dragen als een soort jasje, zorg er dan wel voor dat de blouse van een beetje stevige stof is zodat deze ook echt als een jasje valt. En mocht je wat bredere heupen hebben, zorg er dan voor dat de blouse over de heup valt. Stroop de mouwen op, sneaker erbij en klaar ben je!

En dat ging nog maar over 1 blouse, laat staan wat ik je allemaal in een volledig garderobe advies kan vertellen! Smaakt dit naar meer? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met mij op.