image

De mode is dood. Leve het kledingstuk.

Nieuws

‘De mode is dood. Leve het kledingstuk’. Met dit ‘anti-fashion-manifest’ opende trendwatcher Lidewij Edelkoort begin februari haar halfjaarlijkse trendpresentatie.

Zonder hier uitgebreid op in te gaan, meer informatie zie link artikel Lidewij Edelkoort – De mode is dood. Leve het kledingstuk., komt het op het volgende neer. Men draagt kleding niet echt meer, het gaat niet meer om het design, de stof en de snit maar het draait om de marketing. Welke ‘celeb’ draagt het, wie verzamelt zoveel mogelijk ‘vind-ik-leuks’ en waag het niet om een kledingstuk 2x te dragen. Maar een kledingstuk wordt ontworpen om het te dragen en niet om er eenmalig mee op de foto te worden gezet.

Illustratie Garance Dore

Illustratie Garance Dore

Laten we kleding weer gewoon gaan dragen en de ontwerpen, stoffen en pasvorm weer gaan waarderen. Om Vivienne Westwood maar eens te quoten; ‘Buy less, choose well’.

Dus wat wil je uitstralen? Ken je persoonlijke stijl. Weet welke vormen en kleuren je staan en koop dan per seizoen gericht een aantal hoogwaardige kledingstukken die goed zitten, bij je persoonlijke stijl passen en niet alleen omdat het in de mode is.

Vandaag het kledingstuk de rok. Neem deze A-lijn rok van denim. Deze rok is net over de knie en loopt vanuit de taille uit waardoor deze rok zeer geschikt is voor de vrouw met wat bredere heupen en stevige bovenbenen. En het mooie van de denimstof is dat dit zo lekker combineert.

Je kunt deze rok op meerdere manieren dragen waardoor je met één rok heel veel verschillende looks kunt creëren. Investeer liever in een wat duurdere rok die jouw perfecte pasvorm heeft en goed te combineren is, dan meerdere goedkopere rokken die niets voor je lichaam doen.

Deze rok is van MiH Jeans uit Londen en kost 235 euro, kijk via www.labelfinder.nl waar dit label bij jou in de buurt wordt verkocht.

Weet je niet zo goed wat jouw ideale rokvorm is? Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor advies!