image

De Trenchcoat

Basics

Toen het Britse ministerie van Defensie in de Eerste Wereldoorlog deze regenjas bij Burberry bestelde voor in de ‘trenches’, de loopgraven, bleek een klassieker geboren waar ontwerpers met onverminderd enthousiasme variaties op bedenken.Burberry Trenchcoat

De klassieke trenchcoat van Burberry is beige en herkenbaar aan de dubbele schouderkappen ter bescherming voor de regen, de ceintuurs om de jas bij zowel taille als polsen in te snoeren, een stormlus waarmee de kraag kan worden vastgezet en epauletten op de schouders om handschoenen in op te bergen. Deze van Burberry is er vanaf 1200 euro.

Voor de zomer van 2015 heb ik de mooiste & betaalbare variaties voor jullie op een rijtje gezet. De ontwerpers hebben veelal dunne materialen gebruikt met het accent op het knopen van de ceintuur, bijna alsof je een ochtendjas aansnoert. En de jassen zijn veelal wat langer dan het oorspronkelijke model.

 

&otherstoriestrench2De ontwerpers van &Other Stories hebben de dubbele schouderkappen ter inspiratie gebruikt om een nieuwe look aan de trenchcoat te geven. Leuk ook de kortere mouwen waardoor de polsen goed zichtbaar zijn en de jas eleganter wordt. Deze jas heeft een geel beige ondertoon dus staat mooi bij mensen met een warme ondertoon in de huid, zoals de lente- en herfsttypes. Prijs 125 euro.

 

 

 

STORM&MARIE 199,95 euroDeze variant op de trenchcoat is van het Deense merk Storm & Marie. Hier zijn de traditionele kenmerken, op de epauletten na, veelal gebruikt. Deze is alleen gemaakt van een dunne stof waardoor deze door de ceintuur flink aan te snoeren als een ‘wrap coat’ soepel om je lichaam valt. Het beige van deze jas heeft een grijzige ondertoon waardoor deze mooi staat bij mensen met een wat koelere toon in de huid, zoals de zomer- en wintertypes. Prijs 199,95 euro.

Modstrom 159,95E

 

 

Mijn favoriete trench van dit seizoen is deze van het Deense merk Modström. Ja, ik heb een voorliefde voor het design uit Scandinavië. Deze trench heeft een extra knoop waardoor je de kraag mooi a-symmetrisch tot boven kunt dichtknopen. En het heeft door het dikke katoen een stoere uitstraling. Prijs 159,95 euro.

 

 

Trench Topshop

 

 

 

Ook de Topshop heeft een mooie trenchcoat in de collectie zitten. Het klassieke model is volledig in tact gelaten en deze is net iets donkerder van kleur, erg mooi voor een herfsttype. Ennn er zit tegenwoordig een heerlijk grote winkel van Topshop in Amsterdam, op de Kalverstraat! Prijs 110 euro.

 

 

G-starEn mocht je gewoon een donker blauwe willen, dan heeft G-Star een prachtige lange trenchcoat in het indigo blauw. Prijs 315,05 euro.

 

Wel geïnspireerd geraakt maar ga je liever samen met mij winkelen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor advies!