image

De Flare maar welk model jeans past bij jouw figuur?

Tips en Trends

Vorig seizoen zagen we een Heidi Klum, Miranda Kerr en Victoria Beckham al in de flare jeans rondlopen maar ook wij kunnen er niet meer omheen. Dit seizoen is deze jeans, met de oh zo herkenbare wijd uitlopende broekspijpen uit de jaren ’70, back!

Met de flare terug in het modebeeld is het kiezen van de juiste jeans wel een stuk lastiger geworden want net nu iedereen gewend was aan de strakke vorm van de skinny zijn daar opeens weer de wijde pijpen…

Nu we dus echt alle modellen jeans mogen dragen rijst de vraag welke jeans eigenlijk het beste bij jouw figuur past? Dus hierbij een kort overzicht van de modellen met tips voor welk figuur ze het beste geschikt zijn en welk merk simpelweg de mooiste heeft.

 

 

straight1.Straight leg jeans

De straight leg jeans is simpelweg een jeans die over de hele beenlengte even wijd is. Dit model past bij ieder figuur maar maakt de heupen iets minder breed voor wie bredere heupen dan schouders heeft. De mooiste zijn van Levi Strauss & Co en zijn ook goed zakelijk te dragen.

 

 

skinny2.Skinny jeans

De skinny is een zeer nauw aansluitende jeans, deels gemaakt van stretchstof. Voor iedere vrouw met een slank onderlichaam is dit de ideale broek om het accent op je slanke benen te leggen. Ook de vrouwen met een breder onderlichaam kunnen de skinny dragen mits je deze combineert met een top wat je bovenlichaam wat breder maakt voor de balans en draag er wel een hak onder voor wat lengte met een niet te dunne hak. 7 for all Mankind heeft de mooiste.

 

 

bootcut

3.Bootcut jeans

Deze jeans sluit nauw aan rond bovenbenen en billen en wordt iets wijder vanaf de knieën tot de enkels. Deze jeans maken je benen net iets langer en de heupen net iets smaller dus deze jeans is het mooiste voor wie bredere heupen dan schouders heeft en voor het zandloper figuur. Lee jeans heeft de mooiste.

 

 

4.Flare jeans

flareDeze jeans heeft wijde pijpen en kun je onderverdelen in twee types. Eentje die rond de knieën nog nauw aansluit maar vanaf de knieën tot enkels heel wat wijder wordt. En daarnaast is er de flare die vanaf de heupen al wijd is en naar beneden toe steeds breder wordt. Je benen worden een stuk langer in deze jeans dus voor de lange slanke vrouw een erg mooi model maar ben je niet zo groot draag er dan hoge hakken onder en zorg dat de pijp tot op de grond komt dan smokkel je er onopvallend wat centimeters lengte bij. Het wat rechte figuur wordt ronder door dit model en het wat rondere figuur wordt juist meer in evenwicht gebracht door de wijde pijpen. Ik zeg doen deze trend!  MiH Jeans heeft de mooiste.

 

boyfriend

5.Boyfriend jeans

De boyfriend is een net ff te grote jeans alsof je deze uit de kast van je vriend hebt getrokken. Deze oversized jeans is zowel voor vrouwen met weinig billen als volle billen geschikt mits je niet heel klein bent maar combineer deze wel altijd met een strakke top anders lijk je zwaarder dan je echt bent. G-Star heeft de mooiste.

 

En dan is er nog een verschil in taillehoogte:

high riseHigh rise jeans

De jeans met de hoge taille, weer helemaal terug van weggeweest. Super handig om een klein buikje mee te verhullen.

 

 

Low rise jeans

low rise

Dit model heeft een lage taille en valt eigenlijk niet om je middel maar op je heupen. Erg mooi voor dames met een strakke buik maar let op bij ‘love-handles’ en een buikje want hier wordt de aandacht op gevestigd bij dit model.

 

Weet je nog niet welke jeans je moet kiezen? Of heb je vragen over hoe de jeans te combineren? Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor advies!