image

Le Marais Parijs

Winkels

Le Marais Parijs

Parijs is en blijft een heerlijke stad om doorheen te slenteren en qua mode valt er altijd wat te ontdekken. Deze keer heb ik Le Marais bezocht. Dit van oudsher Joodse stadsdeel is ondertussen een modieus hoogtepunt als je Parijs aandoet. Het is qua sfeer en winkeltjes een beetje vergelijkbaar met de negen straatjes in de Amsterdamse Jordaan.

Op 26 rue Saint-Antoine zit de fantastische schoenenwinkel Garrice. Een niet al te grote schoenenwinkel maar wel één met een enorm aanbod van stoere & elegante schoenen, die net ff anders zijn. Ze hebben een eigen label maar daarnaast een grote collectie andere merken. (www.garrice.com)

Ik vind het label Chie Mihara een ware ontdekking. (dit merk blijkt trouwens ook gewoon in Nederland te worden verkocht bij o.a. de Bijenkorf) Chie, de in Spanje wonende Japanse, is in 2002 met dit schoenenlabel begonnen en maakt (zie foto) originele schoenen. De schoenen met bijzondere combinaties van leer/suéde, kleur en dessin zijn veruit favoriet. Zij maakt een schoen zoals een schoen moet zijn… de eyecatcher van de outfit! (www.chiemihara.com)

Daarnaast zit trouwens een klein boeken- en kaartenwinkeltje, La Belle Lurette waar je leuke, aparte kaarten kunt kopen.

Op de 16 rue de Birague, richting Place des Voges het oudste plein van Parijs, zit de winkel ‘La maison du kilim’, met prachtige kelimtapijten, die je ook in Nederland kunt laten bezorgen (en online te bestellen). Een kleine stylingtip voor de kelim. Altijd meerdere kleden, in verschillende maten, bij elkaar leggen. (www.maisondukilim.com)

En dan voor de verzamelaars, op 44 rue de Sévigné 44, een piepkleine pijpenla genaamd winkel, echt tot de nok toe gevuld met fotoboeken en tijdschriften, denk aan Vogues uit de jaren ’50. Wel lekker overzichtelijk in deze overvolle winkel is de prijs, bijna alles is 35 euro.

Op 49 rue Vieille de Temple bevindt zich mijn geliefde chique Franse label Maje. Mooie kwaliteit, elegant, vrouwelijk maar tegelijkertijd ook stoer en edgy. Geen wonder dus dat ze Alexa Chung hebben weten te strikken als gezicht voor de autumn/winter 2012 – 2013 campagne. (www.eboutique.maje.com)

Puur inspiratie opsnuiven doe je in de vintage winkel delphine pariente * op de 8 rue de Turenne. De eigenaresse bouwt naast deze winkel theaterdecors en dat is te zien. Alleen de compleet gestylde paskamer is al een genot om in te staan. Stel je voor hoe het moet voelen als je daar een vintage jurk van Chloé in staat te passen. En echt alles in deze winkel is te koop, van het interieur tot de sieraden!! Je wordt er wel heel hebberig… (www.delphinepariente.fr)