image

Les Docks Parijs

Inspiratie

Nieuw is Cité de la Mode et du Design aan de oever van de Seine in zuidoost Parijs. Kortweg ook wel Les Docks genoemd. Deze voormalige industriële plek met pakhuizen is omgebouwd tot een waar mode & design par (ad) ijs. Verantwoordelijk voor de architectuur zijn Jacob & Macfarlane, die ook restaurant Georges bovenin Centre Pompidou op hun naam hebben staan. Een ware broedplaats voor mode & design. Hier vind je de Franse modeacademie, het modemuseum Galliera*, ateliers van jonge ontwerpers, boutiques, een concept-store, een pop-up store, restaurants en cafés en een dakterras voor eten, drinken en feesten.

En niet te vergeten de net geopende club Wanderlust, tot in de late uurtjes, met een terras van 1600 m² (waar helaas de bediening nog wel aan moet wennen). En met een briljant ‘staar’ uitzicht over de Seine, zodat je hier in het weekend ‘s ochtends heel zen aan je dag kunt beginnen met yoga op het terras. Daarnaast zijn er wekelijks wisselende workshops (ook voor de kleintjes), exposities, optredens en vintagemarkten.

Un nouveau cité ne pas de domir…

www.paris-docks-en-seine.fr

* nu exposities van Cristóbal Balenciaga met klassieke haute couture en tegelijkertijd het vooruitstrevende werk van de Japanse Rei Kawakubo, oprichtster van Comme des Garçons. Waarbij de laatste een 10+ krijgt voor de styling van de expositie, in één woord magnifique!