image

Salon Heleen Hulsmann

Winkels

De Salon van Heleen Hülsmann is geen winkel maar een salon gevestigd op de Lairessestraat in Amsterdam Zuid waar je alleen op afspraak terecht kunt om de prachtige luxe designer labels uit de salon een tweede leven te geven. Lis sprak met Heleen en vroeg haar het volgende.

rekken winkelHoe is Salon Heleen Hülsmann ontstaan?

Eigenlijk als een totaal uit de hand gelopen hobby… Ik zat in de reclame en met de komst van drie baby’s was er nog weinig ruimte om mijn mooie designer kleding te dragen. Dus begon ik kleding aan vriendinnen te verkopen. En wat jaren geleden gewoon in de huiskamer met één kledingrekje is begonnen, is ondertussen uitgegroeid tot een hele etage met designer kleding en accessoires in de prachtige Lairessestraat in Amsterdam.

Hoe verklaar je het succes van de salon?

Het is tegenwoordig totaal geaccepteerd dat er tweedehands kleding wordt gedragen en daarnaast ziet men ook in dat je nog geld kunt krijgen voor kleding dat je eigenlijk toch niet meer draagt. De kleding die ik verkoop is geen ‘vintage-vintage’ maar nog redelijk nieuw, op mooie klassiekers na, is de meeste kleding meestal minder dan drie jaar oud.

schoenHoe selecteer je?

Ik moet het ten eerste zelf mooi vinden maar daarnaast ken ik mijn klanten persoonlijk en weet ik wat ze mooi vinden en daar houd ik natuurlijk rekening mee. Dus een Versace jurk zul je hier niet vinden. De collectie labels die ik verkoop zijn zorgvuldig samengesteld, dit zijn meer de ‘funky’ labels onder de designers, zoals Céline, The Row, Stella McCartney, 3.1 Phillip Lim, Isabel Marant Étoile etc.

Stel, ik wil wat verkopen, hoe gaat dit in zijn werk?

Je maakt een afspraak om met de kleding langs te komen, dan selecteer ik en net zoals bij alle vintage winkels is 50% van de verkoopprijs voor de inbrenger en 50% voor mij.

Wat is de gemiddelde prijs?

Moeilijk te zeggen maar ik zit altijd onder de uitverkoopprijs.

Waarom ben je eigenlijk niet op vaste tijden geopend?

Ik wil geen winkel worden. Stel dat er net op hetzelfde moment verschillende mensen binnenkomen, dan kan ik niet de persoonlijke service geven waar ik voor sta. Ik ben eigenlijk ook een personal shopper voor mijn klanten. Soms houden we open dagen en dan kan men wel zonder afspraak langskomen en we hebben sinds twee maanden een webshop.

Ik sluit altijd af met; heb je nog 1 gouden tip die jij als expert aan de winkelende vrouw wil meegeven?

Deze tip leer ik mijn dochter van zestien al. Laat eens wat vaker die goedkope kleding van de ketens hangen. Koop minder maar van betere kwaliteit en waarom dus niet tweedehands? Dan heb je ‘prijs-kwaliteit’ al snel een goede deal!

 

Ook benieuwd geworden naar Salon Heleen Hülsmann?

Werp alvast een blik op de webshop voor de nieuwste aanwinsten www.salonheleenhulsmann.nl of maak een afspraak via de mail info@salonheleenhulsmann.nl