image

Trend Resale & Rewear

Tips en Trends

Chanel

Ik heb al eerder over Salon Heleen Hülsmann in mijn blogs geschreven, waar je de meest fantastische vintage designer stukken kunt kopen tegen een mooie prijs. Dit is al jaren zeer succesvol maar er is een ware trend aan de gang m.b.t. designer kleding.

Designer kleding is duur, trends volgen elkaar snel op en bewustwording van ‘fast fashion’ is een feit. Resale & Rewear zijn woorden die bij de laatste trend op modegebied horen.

Nog geen jaar geleden is het online resale platform The Next Closet opgericht, waar je designer kleding kunt kopen en verkopen. Extra leuk dat je ook kunt zien wie er een ‘closet’ heeft. Denk aan Elle’s Esther Coppoolse en Nederlands bekendste blogger Lizzy van der Ligt.

Hoewel deze initiatieven nog steeds over verkoop gaan wordt er vanaf oktober de Exclusive Community Rewear gelanceerd. Op de site staat een heel duidelijk filmpje hoe het precies werkt. Je maakt een eigen profiel aan, je krijgt een online ‘box’ die je vult met je eigen designer kleding. Ja, je moet dus wel al wat moois in je kast hebben hangen om mee te mogen doen. En dan kun je kijken welke box je hiervoor in ruil wilt hebben. Je mag de kleding een maand houden dus bedenk je wel dat je je eigen ingebrachte kleding dus ook een maand kwijt bent!

Niet alleen designer kleding leent zich voor dit soort initiatieven vinden de zussen van Doortje Vintage uit Eindhoven. Zij hopen dit najaar de deuren van LENA The Fashion Library in Amsterdam te kunnen openen. LENA is een kleding bibliotheek met toegang tot een oneindige collectie kleding voor een vast bedrag per maand, starttarief 19,95 euro. In de basis wordt er gestart met vintage kleding maar de bedoeling is dat dit wordt uitgebreid met hedendaagse, door jou zelf ingebrachte, kleding. Denk aan alle bruiloften en al deze speciaal daarvoor aangeschafte, slechts 1x gedragen, jurkjes in je kast… En word je toch verliefd op een kledingstuk dan kun je deze uiteindelijk ook kopen.

Ik ben erg benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen…

Beeld vlnr Victoria Beckham, Louis Vuitton.