Listen to Lis... What to wear SS2019


SS2019

1pak mango broek 59 euro.png

Hoe lekker, de zomer komt eraan! Dit vraagt om een middagje je garderobe opruimen. De dikke winterkleding, lekker fris gewassen, op te bergen en een kritische blik op je garderobe te werpen. Waar word je nog blij van, wat kan weg en wat ontbreekt? En de hamvraag, wat hangt er in de winkels? Want een garderobe wil je aan het begin van het seizoen uiteraard heel graag een update geven. Koop bewust, vul aan wat ontbreekt, vervang wat versleten of gedateerd is en blaas je bestaande garderobe weer nieuw leven in met wat nieuwe items.

Trends zoals we ze kennen, zijn meer ‘tendensen’ geworden. Je kunt dit meer zien als nieuwe vormen, kleuren, prints en stoffen die je in een seizoen veel gaat zien. Veel stijlen, vormen en kleuren naast elkaar waarbij het draait om hoe je de kleding en accessoires combineert en je look eigen maakt. Kortom, je persoonlijke stijl. Waardoor je vervolgens makkelijk kunt filteren wat past bij jouw stijl. Bijvoorbeeld de rokjes… je ziet veel verschillende roklengtes en vormen naast elkaar. Aan jou de keuze welke lengte, vorm of stijl bij jou past. Laat jezelf lekker inspireren, onder de foto’s staan de merken! En alle beelden uit de blog zijn trouwens ook te pinnen, dus je kunt ze meteen opslaan in je Pinterest bord en erbij pakken wanneer je gaat shoppen.

Alvast wat tasjes inspiratie om mee te beginnen… Klein maar fijn!

Tasjes vlnr - 1. Munthe - 1. Keecie - 3. Craie Boutique

Denk je zomer… denk je aan zon, warmte en blote benen. Dus om te beginnen de jurkjes, om alvast lekker in de stemming te komen. Met een jurk ben je natuurlijk, lekker makkelijk, in 1x klaar en hoef je verder niet over je outfit na te denken… Onderstaande silhouetten, kleuren, stoffen en prints ga je veel zien, en zoals je ziet echt voor elke stijl, en budget een passende jurk.

Jurkjes vlnr - 1. Dante6 - 2. BA&SH - 3. Only - 4. Samsoe & Samsoe - 5. Samsoe & Samsoe - 6. &Otherstories - 7. Costes Fashion - 8. Vanilia

Voel jij je lekker in een pak? Met als ‘bonus’, de eindeloze mix & match mogelijkheden van de broek en het jasje. De ‘powersuit’ is ideaal om jezelf zakelijk mee in je kracht te zetten. En is door slechts een paar kleine aanpassingen makkelijk tot relaxte vrijetijdslook om te toveren. Oversized, à la Melanie Griffith in de 80’s klassieker ‘Working Girl’ is een trend, maar dit silhouet moet bij je figuur passen. De pakken behoren in elk geval niet tot de categorie ‘saai pak’. Kortom, veel kleur, verschillende silhouetten en prachtige stoffen.

Pakken vlnr - 1. Mango - 2. Zara - 3. Mango - 4. Massimo Dutti - 5. Filippa K

Of liever alleen een broek? Dan kun je dit seizoen echt je hart ophalen. Broeken zijn er echt in ontelbare uitvoeringen. Kort door de bocht zijn de nieuwste vormen, ‘cropped’, of juist heel lang, ‘flare’, ‘wide leg’, ‘high waisted’, ‘pleated’ en oversized. Kijk goed in de spiegel tijdens het passen of het naast stijl ook bij je figuur past. Super leuk die mega oversized, high waisted, wide leg, pleated pants, maar let op, dat model (zie foto 4 van de pakken) vergt wat ‘styling skills’. Tip: oversized in een soepele stof flatteert meer. Kortom, veel keuze dus voor elk figuur een passend model.

Broeken vlnr - 1. Arket - 2. Filippa K - 3. Libertine Libertine - 4. Zara - 5. Costes Fashion

Tip van Lis.

De roestbruine broek (zie foto 5) de ‘paperbag pants’, sluit hoog in de taille en plooit bij de buik, dus een strakke top of sliptop (zie foto 6 en 5 bij de tops) hierin staat geweldig. En vervang de bijgeleverde riem door een andere riem. Make it personal, make it you!

Tops en blouses, je kunt er nooit genoeg van hebben. Deze zie je echt in alle vormen, kleuren, prints en stoffen. Draag je graag strak, juist lichaamsvormend of liever wijde tops? En welke halslijn of mouwinzet flatteert je figuur? Of transpireer je veel in de zomer en draag jij daarom liever geen effen kleuren? Handig om over na te denken bij je keuze. Ter inspiratie een kleine selectie van enkele (nieuwe) vormen, stoffen en prints. Stippen en bloemenprints zie je veel. Iets van satijn kan eigenlijk niet ontbreken en de kimono vormen (deze staat bij zoveel figuren mooi) zijn er gelukkig nog steeds. En de sliptops (mijn favoriet) voor de warme zomerdagen (en geweldig onder jasjes als het nog te koud is), zijn ideaal om mee te combineren. En ook ideaal voor bij de wijde, hoge bandplooibroeken zijn de body’s!!

Tops en blouses vlnr - 1. Dante6 - 2. Rough-studios - 3. Rough-studios - 4. Modstrom - 5. Only - 6. Arket

Zomer = rokjesdag ;-) Deze grote variatie aan roklengtes, vormen, stoffen, prints en stijlen hangen nu allemaal in de winkels. Een rok vergt misschien iets meer creativiteit dan een jurk als je ’s ochtends voor je kast staat. Maar ik vind dat een rok zoveel meer te bieden heeft dan een jurk, die je maar op 1 manier kunt dragen. Daag jezelf uit, koop een rok en leer combineren en zie er geen dag hetzelfde uit!

Rokjes vlnr - 1. Samsoe & Samsoe - 2. Vanilia - 3. &Otherstories - 4. &Otherstories - 5. Arket - 6. Mango - 7. &Otherstories - 8. Zara

Tip van Lis.

Wacht niet met shoppen totdat het echt zomer is. Shoppen onder druk van; ‘ik moet nu iets nieuws’, levert vooral veel miskopen op.

Pssst... zie je veel leuke kleding, maar gaat dit echt alle kanten op, en is een stijl ver te zoeken? Of heb je geen idee of wat je leuk vindt, ook bij jou past? Of denk je: ‘ja leuk rokken, maar hoe combineer ik deze?’ Neem vrijblijvend contact op voor de styling - en personal shopper mogelijkheden.

Lisette van der Valk